Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 75,-

Bijmesten tijdens teelt

Bodemverbetering, Planten

Bijmesten tijdens de teelt

Plantaardige bemesting voedt zowel de bodem als de plant. Voor de tweede en derde bemesting is dat dan ook een goede keuze. Het voorkomt risico op bladschade en zorgt voor gedoseerde afgifte van mineralen en stikstoffen. Maar plantaardige bemesting is ook goed  vanwege de organisch gebonden stikstof met aanzienlijke hoeveelheden aminozuren. 

Organische stikstof aanbrengen in de vorm van aminozuren heeft namelijk veel voordelen wanneer je gaat bijmesten tijdens de teelt. Als stikstofbron kost het voor de plant nauwelijks energie. Een ander voordeel is dat de aminozuren niet vervliegen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel bij het veel gebruikte nitraat of ammonium.

Ook voor de binding aan de bodem heeft organische stikstof  voordelen voor de plant. Ze blijven namelijk beter en stabieler in de bodem. Dat komt doordat zij zich binden aan de lokale biologie, bodemaggregaten en koolstoffen. Nitraat spoelt bij natte omstandigheden en uit en komt in het grondwater terecht. Kortom bijmesten tijdens de teelt met organische stikstof zorgt ook voor een stabiele bodem.

Lees  hier meer over PHC plantaardige bemesting. 

Meer artikelen