Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 50,-

Genieten van je groen

Gazon, Granulaat, Planten

Gedurende de zomer hebben gazons het zwaarder dan andere seizoenen. Dit komt door onder andere warmte, droogte en betreding. Daarom moet je het juist tijdens de zomer goed onderhouden zodat je kan genieten van je groen. Daarnaast staan veel hagen en borders volop in bloei waardoor er een extra behoefte ontstaat aan voedingsstoffen. Een oplossing is om vaker je gazon te bemesten met OPF Granulaat (11-0-5). Deze mestkorrels voeden niet alleen je planten maar ook je gazon en het bodemleven. Een gezond bodemleven is zeer belangrijk voor een vitale plant.

De dosering is als volgt:

  • Zomerbemesting Gazon: 30-50 gram per m²
  • Zomerdosering hagen en borders: 20-40 gram per m²

Gezonde bloembakken en kuipplanten

Je bent het hele voorjaar bezig geweest om je bloemenbakken en kuipplanten zo goed mogelijk te onderhouden. Nu de tijd gekomen is om te genieten van je groen wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk doorzetten. Healthy Start Tabletten bieden dé oplossing. Deze tabletten zijn speciaal ontwikkeld zodat je zolang mogelijk van je bloembakken en kuipplanten kan genieten. Naast de bloemen en planten helpen de Healthy Start Tabletten ook exotische- en mediterrane planten zoals palmen en olijven.

Herstellen van gazons

Zoals eerder genoemd, gazons kunnen te zwaar belast worden. Wanneer mensen de gazons betreden of eroverheen rijden loopt een gazon schade op. Hierdoor verliest het vitaliteit en kleur. Dit is niet de bedoeling, want je wilt natuurlijk genieten van je groen. Flexx helpt je grasmat om weer kleur en vitaliteit te krijgen. Flexx is een vloeistof die wortelbacteriën, fulvine, yuccah extract en voedingstoffen bevat. Door Flexx toe te passen herstel je je grasmat op een snelle manier.

Geniet van je groen

Dosering:

Na verticuleren (het losser maken van je grasmat): 0,8 gram per m²
Onderhoud (maandelijks): 0,4 gram per m²
Herstel zwaar belaste grasmat: 1,6 gram per m²
Bij voorkeur toepassen op een dauw nat gazon, of kort naregenen na toepassing.

Meer artikelen