Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 50,-

Het nut van aminozuren

Aminozuren, Granulaat

Het nut van aminozuren

Anders dan mens en dier maken planten naar behoefte zélf aminozuren. Maar wat is het nut van aminozuren? En hoe helpen aminozuren je plant? We hebben het uitgeschreven in dit artikel.

Hoe helpen aminozuren je plant?

Voor planten zoals akkerbouw- en tuinbouwgewassen in arme grond gaat het aanmaken van aminozuren ten koste van eigen afweer tegen ziekten. Insecten en schimmels vreten de plant op. (In grond met veel organische stof speelt dat minder tot niet. Hier krijgt de plant de benodigde aminozuren uit verteerd organisch materiaal).  

Te weinig aminozuren veroorzaakt groeiremming. Een praktijkoplossing is dan toevoegen van ureum. Dat stimuleert de groei, maar compenseert niet het tekort aan aminozuren. De plant wordt daardoor kwetsbaar voor ziekten en de groei neemt alsnog af. Daarom is toevoeging van ‘vrije’ aminozuren of peptiden beter. Het nut van aminozuren is dus dar deze problemen voorkomen worden. Om planten in tijden van droogte te helpen is een bladbemesting met plantaardige meststoffen van PHC in combinatie met Fulvine (en zo mogelijk liposomen) een goede keuze. 

Het nut van aminozuren is dus zorgen voor een sterkere plant. Zo helpen aminozuren je plant dus minder snel ziektes te krijgen.

Lees hier meer.

Meer artikelen