Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 50,-

Mycorrhiza voor elk seizoen

Mychorriza

Bladbemesting met mycorrhiza voorkomt dat de plant minder last heeft van groeistoornissen in tijden van droogte. Oppervlakkige wortels verdrogen dan. Hierdoor krijgt de plant minder organische stof en mineralen, omdat die vooral aan in bovenliggende grond aanwezig zijn. De dieperliggende wortels kunnen dit dus dan niet bieden.

Dat kan wel met mycorrhiza. Deze unieke schimmelsoort heeft ultradunne schimmeldraden van 3 micron. Die groeien tot in de kleinste poriën van de plant. En daar zit het voordeel. Zelf in grond die stofdroog aanvoelt op 25 cm diepte, zit nog altijd 20-30 procent vocht. De wortels kunnen daar niets mee; mycorrihiza juist wel.

Omdat het de schimmel zo gemakkelijk tot in de kleinste poriën komt, komen de organische stoffen en mineralen tóch in de plant. Het voordeel van mycorrhiza is dat de schimmels ook onder andere groeivertragende weersomstandigheden de plant van voedingsstoffen voorziet. Denk hierbij aan regen of donkere dagen. Mycorrhiza kan dus in vele typen weer je plant beschermen. 

Lees hier meer.

Meer artikelen