Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 75,-

Het belang van Mycorrhiza

Mychorriza

Heb je wel eens gehoord van mycorrhiza? We leggen in dit artikel wat het belang van mycorrhiza is voor jouw plant.

Mycorrhiza is de verzamelnaam van gunstige schimmels voor het wortelsysteem.  Ze halen plantensuikers op en geven de plant opneembare mineralen. Hierdoor blijven planten gezonder en benutten ze beter de voeding.  Zonder nuttige mycorrhiza’s en specifieke bacteriën wordt het gewas zwak. Daardoor heeft het weinig weerstand tegen ziekten en plagen.

Waarom mycorrhiza?

Een gezonde bodem is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke, gezonde planten. Naast de mycorrhiza’s zijn nuttige wortelbacteriën nodig. Voor de jonge plant is het belangrijk dat er voldoende mycorrhiza in de bodem zit. Is dat niet het geval, dan sterven de jonge opnameworteltjes af. De plant moet dan steeds weer nieuwe worteltjes aanmaken. Dat belemmert de groei.

Is er voldoende mycorrhiza, dan neemt de opname capaciteit van wortels met gemiddeld 700 procent toe. Planten nemen daardoor makkelijker en efficiënter water en voedingstoffen op. Bovendien dragen de schimmels bij aan de bescherming tegen ziekten in de bodem. Ze zorgen er ook voor dat bodemziekten minder groeien. Ook beschermen ze de plant tegen droogteperioden én tegen opname van zware metalen.

Kortom, het belang van mycorrhiza is je bodem en planten versterken.

Meer artikelen