Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 50,-

Hoe breng je de groei weer op gang?

Mychorriza

Door diverse omstandigheden blijft de groei van gewassen vooral in de moestuinen en de akkerbouw enorm achter. Het is niet alleen de huidige droogte die een rol speelt.

De regenval van de afgelopen winter, het uitblijven van nachtvorst en de daaropvolgende intensieve bodembewerking hebben niet bijgedragen aan een open bodemstructuur. Daarna volgden dit voorjaar de warme dagen en koude nachten. Mede hierdoor is de grond lang koud gebleven waardoor het bodemleven geen goede start heeft gekregen. Het directe gevolg daarvan is dat de essentiële voedingstoffen nauwelijks beschikbaar zijn gekomen.

De groei van jonge planten in de eerste maanden is bepalend voor de rest van de ontwikkeling daarna en het oogstgewicht.

Terrapulse stimuleert

Terrapulse helpt bovendien om de gunstige schimmels te stimuleren zodat de ongunstige schimmels geen groeiruimte krijgen.

Groeibevordende maatregelen

Om de beschikbare essentiële voedingstoffen beschikbaar en opneembaar te maken, adviseren wij FULVIC 25 toe te passen voor directe structuurverbetering (15 ml in 1 ltr water op 1 m2).

Als de biologie niet goed op gang is gekomen is het raadzaam om voor het watergeuzen Terrapulse te strooien (100 gram per m2). In Terrapulse zit namelijk FULVIC 25, groeibevorderende bateriën en positieve bodemschimmels verwerkt die samen voor een stevige dosis energie zorgen.

Meer artikelen