Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 75,-

Fulvine voor je plant

Fulvic

Fulvine* is één van 3 componenten van humus. Het ontstaat tijdens de vertering van planten door micro-organismen. Fulvine is belangrijk voor de plant. De stof brengt voedingstoffen naar en in de plant. Is er te weinig humus dan ontstaat een gebrek aan fulvine. Dat is niet goed voor de groei. Dan zijn er twee opties: toevoegen van Chemisch fulvinezuur of natuurlijk fulvinezuur.

De voorkeur gaat uit naar het 100 procent natuurlijk fulvinezuur PHC Fulvic25.  Natuurlijk fulvinezuur heeft een betere kwaliteit. De productie gebeurt zonder toevoeging van chemische stoffen; wél met zuiver Nederlands drinkwater. Belangrijk voordeel is dat Fulvic25 geen ballaststoffen heeft, zoals kalium. Bij de kunstmatig gemaakte fulvine zit dat er dus wel in.

*Ook wel fulvinezuur of fulvic acid genoemd.

Voordelen Fulvic25

Fulvic25 heeft een hoge pH (8,2), een hoog fulvine gehalte, houdt andere belangrijke stoffen vast en  en stimuleert een gezond bodemleven. Het zorgt voor een betere opname van alle vastgelegde mineralen in de grond. Fulvic25 maakt onder andere fosfaten opneembaar voor de plant. Hierdoor neemt de wortelontwikkeling toe . Bovendien lost Fulvic25 bij elke PH makkelijk op zonder te klonteren. Met fulvic 25 creër je dus fulvine voor je plant.

Lees hier meer.

Meer artikelen