Gratis retourneren
Vóór 16.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf € 75,-

Bemesting in je kas in de winter

Fulvic, Kassen

Bemesting in je kas in de winter zorgt voor dat sierteelt gewassen voldoende water opnemen tijdens de koude dagen. Uit onderzoek blijkt dat anders vooral kalium onder de streefwaarden blijft. Kalium is belangrijk voor bladkwaliteit en houdbaarheid van de bloemen.

Wat dan wel gebeurt is het kunstmatig verhogen van het zoutgehalte (EC) in het substraat. Hierdoor nemen echter de waardes van natrium en chloride toe. Die blokkeren als het ware de benodigde opname van kalium. De plant loopt een groeiachterstand op die nauwelijks is in te halen. Met bemesting in je kas in de winter ga je dit tegen.

Het is daarom belangrijk de planten te inspecteren naast analyse van plantsap. De resultaten van de inspectie en analyse kunnen namelijk van elkaar verschillen. Bij twijfel is het advies het blad te bemesten. 

Bemesting in je kas in de winter met Fulvic 25

Hiervoor is een bladbespuiting met monokaliumfosfaat (MKP) de meest snelle oplossing. Bij voorkeur in combinatie met Fulvic 25. Dat zorgt namelijk voor snellere opname van het kalium in de plant. Lees hier meer.

Meer artikelen