Kostenlos retournieren
Bis 16.00h bestellt, morgen geliefert
Kostenloser Versand ab € 50,-

Een goede druiventeelt

Bladbemester, Bodemverbetering, Druiventeelt

Echte meeldauw en valse meeldauw kunnen grote schade aan de druiventeelt toebrengen. Om de kans op ziektes te beperken moet het afgevallen blad met de eisporen van valse meeldauw snel en volledig verteren. Hiervoor zijn vocht en een gevarieerde bodem nodig. TerraPulse helpt daarbij waardoor je dus een gevarieerde bodem creërt. 

Een keer per jaar TerraPulse strooien, garandeert een snelle afbraak; dosering: 600 kilo/ha. Het ruimt de sporen van schimmels op en verhoogt de hoeveelheid stof in de bodem. De bodem is daarna gevarieerder en actiever. Een nog beter resultaat krijg je als je in het najaar compost met voldoende calcium aanbrengt.

De toegevoegde waarde van bladvoeding

Bladbemesting is belangrijk in de druiventeelt. Een evenwichtige samenstelling van o.a. aminozuren en mineralen bevordert groei en verhoogt de gewaskwaliteit. Met plantsap-analyses zijn onbalans en overmaat te voorkomen. Plantaardige meststoffen zoals OPF 7-2-3, zijn hierbij een belangrijke basis voor een blad.

Voor grote volle druiven zijn calcium en een groot aantal cellen in de vrucht nodig. De cellen vormen zich al in de knopaanleg. Het aantal hangt samen met de kracht van het gewas.

Bloei en verkleuring zijn belangrijke perioden voor een goede oogst. Bladbemesting met specifieke voeding, zoals Natural Green en plantaardige aminozuren, bevorderen de vitaliteit en de juiste hoeveelheid calcium. Extra calcium zorgt voor een sterk verhoogde afweer. 

Bodemverbetering

De beste bescherming komt vanuit de eigen plant. Daarom is een gezonde bodembiologie nodig voor gezonde planten. Druiven groeien het beste met 100% organische mest. In dierlijk mest, compost en kunstmest zijn de mineralen onvoldoende in balans. Hierdoor verloopt de vruchtzetting slechter.

Druivenplanten zijn ook uitstekende bodemverbeteraars wegens de suikers die in het blad worden gevormd. Die komen via de wortels in de bodem terecht. Daarmee krijgen de micro-organismen ook beter voedsel. Daarmee stimuleert de plant het bodemleven, maar wordt ook weerbaarder.

Fotosynthese

Goede fotosynthese is erg belangrijk voor de weerbaarheid van het gewas en de wortels. Beperkte fotosynthese zorgt voor eenvoudige suikers, welke aantrekkelijk zijn voor ziektekiemen. 

Het stimuleren van goede fotosynthese zorgt voor betere weerbaarheid. Ook zorgt het voor vruchten van goede kwaliteit en met hoge suikerwaarden. Met OPF, PreTect, Fulvic 25 en Natural Green stimuleer je de fotosynthese. Daarnaast versterkt het ook de ontwikkeling en verbetert de oogstkwaliteit.

Het voedt zowel de plant als de bodem. Planten zijn hierdoor in staat zichzelf én hun wortelomgeving gezond te maken en te houden. Dit bevordert de productie en verkleint dus ook de jaarlijkse kosten!

Lees hier meer.